Цеци, Йоанна и двете им дъщери са били изгонени без предупреждение.

...
Цеци, Йоанна и двете им дъщери са били изгонени без предупреждение.
Коментари Харесай

Изгониха семейство с две деца от Център за временно настаняване

Цеци, Йоанна и двете им дъщери са били изгонени без предизвестие. В мразовита заран младо семейство с две деца са останали на улицата, научи . Причината - те са били изгонени от Центъра за краткотрайно настаняване в софийския квартал " Люлин ".
Прочетете още
Пепи Мустафов - индивидът, който даде публичност на случилото се посредством обява в обществената мрежа Facebook,  разказа, че бащата на децата е бил настанен в Центъра за краткотрайно настаняване (ЦВН), но е навършил 18 години предишното лято, и в този момент - 7 месеца по-късно, са му споделили, че защото е пълновръстен, би трябвало измежду зима да напусне.

Причината да са настанени там е, че през 2019-та година домът на младото семейство е бил разрушен, както се е случило и с другите противозаконни постройки в махалата в " Захарна фабрика ", а административният адрес, на който хората се водеха, че живеят по персонална карта, беше премахнат.

" Тази махала съществува от 100 години и бяхме в развой на узаконяване с общината, когато през 2017-та земята беше продадена на частно лице. Кметът Иван Божилов даде обещание при събарянето, че никой няма да остане на улицата и всички ще бъдат настанени. Същевременно той закри адреса на махалата (Сухиндол 3), и всички загубихме адресната си регистрация и правото да изкараме персонални карти. Това попречва хората да подписват контракт за наем, да взимат детски, да стартират работа и така нататък ", обяснява Пепи Мустафов.

Мустафов твърди, че суматоха и безпорядък цари в спешните центрове в страната.

" Случаят с спешните центрове не е от през днешния ден, той продължава да се върти към този момент четвърта година с " влез и излез. " Тоест, настаняват хора с тримесечни контракти и на всеки три месеца ги заплашват с преследване и отново възобновяват договорите за още 3 месеца ", прибавя мъжът.

Запитан за изискванията в Центъра за краткотрайно настаняване в софийския квартал " Люлин ", Пепи е безапелационен, че те напълно не са подобаващи. Той добави, че пространството е доста тясно, както и че е цялостно с дървеници и хлебарки.

" Условията са ужасно европейски. Първо, пространството е доста тясно. Хаосът е огромен. Пълно е с дървеница и хлебарки. Децата всички са изпохапани. Хигиената е ужасна, някои порти не се заключват, някои стаи нямат прозорци, други стаи нямат вода, или са с неработещи контакти. Не е място пригодено за фамилии. Не разрешават да се постилат килими, да се включват печки, няма по какъв начин да се готви. Няма поддръжка на ел. табла, порти, прозорци, бани. Който има опция си ремонтира самичък ", твърди Пепи Мустафов.

Пепи подвигна и въпроса за ромската интеграция в България.

" Когато се чудите за какво ромите не са интегрирани, задайте си въпроса по какъв начин бихте интегрирали Вие децата си в общество, което унищожава дома ви, изтрива адресната ви регистрация, и ви настанява в спешен център, от който след някакво време без предизвестие ви изхвърля на улицата - както се случи в 6:00 ч. сутринта с Цеци, Йоанна, и двете им дъщери ", разяснява още Мустафов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР